Extra

Huiselijk gastronomisch

De uitbaters van het gastronomisch restaurant Pinot Blanc in Koksijde hebben samen al bijna vijftig jaar ervaring als restaurateurs.  Jean-Marie Ruysschaert en Carine Brugmans spelen die ervaring volop uit in hun tot restaurant omgebouwde villa.

De villa Grains de Sable werd gebouwd in 1936. Home Jules Hiernaux werd in dezelfde tijd gebouwd. Beide zijn ze beschermde panden. De villa werd gebouwd als buitenverblijf en later verhuurd in de vakanties. Jean-Marie en Carine lieten de villa ombouwen tot een restaurant. Ze behielden de nostalgische sfeer van de villa waardoor het restaurant heel huiselijk aanvoelt. 
Het echtpaar hield dertien jaar een gastronomisch restaurant in Kuurne open. Ook hier in Koksijde werken ze met z’n tweetjes. “Aan de kust is de sfeer toch heel anders dan in het binnenland. Zeker in de zomer overheerst hier een vakantiegevoel en dat bevalt ons wel”, vertelt Jean-Marie. “Doordat we zonder personeel werken benadrukken we nog meer de familiale sfeer. Dat is voor ons heel belangrijk” Daardoor behoudt het koppel ook de kwaliteitscontrole over de gerechten. “We werken heel professioneel met uitermate veel respect voor de producten. We kiezen vooral voor visgerechten maar ook een lamskroontje staat op het menu.” Geen nouvelle cuisine in de Pinot Blanc, wat je ziet is ook wat je smaakt. Ze stellen een maandmenu voor dat wisselt naargelang seizoenen of marktaanbod. Daarnaast is er dagelijks keuze uit diverse suggesties 

tekst Ann Vanneste- STEPS taste